Убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост,

...
 Убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост,
Коментари Харесай

Пускат под домашен арест Ивет Стайкова, подсъдима за убийството на актрисата Виолета Донева

 

Убийството е осъществено по изключително непосилен метод  и с особена свирепост, написа в обвинителния акт. То се случи през октомври 2022 година. Оттогава Стайкова е арестувана в ареста. Процесът против нея стартира през юли 2023 година

Делото  ще продължи на 3 септември,  като досега са разпитани всички очевидци и специалисти. На идващото съвещание ще бъдат разпитани поемните лица, които са били по време на огледа на местопроизшествието. Като отбраната изиска и материални доказателства – облеклата и обувките на Стайкова от деня на случая.

„ Безкрайно обичам баба си и безпределно ми липсва. Тя беше един доста добър човек. Съжалявам “, сподели пред съда Ивет Стайкова.

Адвокатите на Стайкова желаеха от съда да промени мярката ѝ от задържане под стража в по-лека. Техните доводи бяха, че тя е стояла прекомерно дълго време в ареста, както и че е съдействала на съда в хода на процеса.

Също по този начин показаха, че бабата и дядото на Ивет са съгласни домашният арест да се извършва в техния апартамент. От прокуратурата не се съгласи, като акцентираха, че домашният арест с електронна гривна не е сигурна мярка.

Съдът се свърза с бабата на момичето, като тя е удостоверила думите на юристите на подсъдимата. Петчленният правосъден състав реши да промени най-тежката мярка за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-лека, само че приравнена по мощ – домакински арест с електронна гривна. Също по този начин Стайкова ще би трябвало регулярно да бъде тествана за опиати от полицията.

„ Съдът взе една обоснована и правилна мярка “, сподели пред медиите единият от юристите на Стайкова – Петър Чалъмов. На въпрос дали бабата и дядото на клиентката му ще могат да я опазят от опиатите, той отговори, че „ това е една опция, която се дава на този младеж, в случай че тя не си е извадила съответните поучения от своето държание, ще се върне там, където е била досега, това си е напълно нейна отговорност и ангажимент “.

От Софийската градска прокуратура оповестиха, че ще стачкуват наложената мярка „ домакински арест “ на Стайкова.

https://dariknews.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР